Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд під час зустрічі з делегацією Комісії територіального самоврядування та регіональної політики Сейму Республіки Польща підкреслила, що відносини між Україною і Польщею вийшли у таку площину, «коли рівень порозуміння набагато вищий, аніж непорозуміння». Найбільш яскравим прикладом вона назвала поведінку поляків під час українського Майдану. «Такого резонансу не було від жодного іншого народу», — сказала вона та подякувала представникам польського народу за підтримку.


Учасники зустрічі обговорили низку питань двосторонньої співпраці на рівні парламентів обох країн, територіального самоврядування та регіональної політики, а також питання, пов’язані з річницею Волинської трагедії.


У цьому контексті О. Сироїд наголосила, що необхідно говорити про події минулого, водночас обережно добираючи для цього слова, та закликала польських колег утриматися від політизації історії.


За словами заступника Голови Верховної Ради, «Польща є важливою для України, а Україна для Польщі, що визначається політично й історично». «Ухвалюючи важливі рішення, але водночас дбаючи один про одного, станемо сильнішими, інакше — більш вразливими», — підкреслила О. Сироїд.


Прес-служба апарату Верховної Ради.

 

Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, Голова Комісії територіального самоврядування та регіональної політики Сейму Республіки Польща Анджей Мацєєвскі.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.