У Полтаві працівники поштамту та обласної дирекції "Укрпошти" влаштували традиційний День передплатника.

 

Крім організаторів дійства, на зустріч із читачами періодики прийшли журналісти місцевих і всеукраїнських видань, а також видавці та громадські розповсюджувачі преси. Просто біля поштамту можна було передплатити улюблену газету чи журнал (на знімку). Щоправда, цього разу "врожай" квитанцій був не надто рясним. За умов, коли передплатна кампанія на наступне півріччя вже закінчується, найактивніші та найвідданіші прихильники того чи іншого видання оформили своєрідні "перепустки" на продовження зустрічей із ним раніше. Водночас немало земляків зізнавалися, що влітку та восени зазвичай віддають перевагу "дачним" і городнім клопотам, а про газети "згадують" уже взимку. Мовляв, сьогодні снаги і часу вистачає хіба що на якесь "легке" чтиво, придбане в "дачних" потягах...

 

Та інші співрозмовники, навпаки, говорили, що вже стомилися від розважальних жанрів, усіляких псевдосенсацій і страшилок на телеекранах, тож дедалі частіше "перемикаються" на серйозне читання. Тим паче за умов, коли сьогодні самому треба бути "підкованим" у багатьох питаннях. Зокрема, до інформаційного стенду "Голосу України" підійшли представники однієї з місцевих громадських організацій ветеранів АТО. Як з'ясувалося, їх постійно цікавлять останні зміни в законодавстві, передбачені ним пільги, гарантії забезпечення останніх на місцях тощо. Розпитавши детальніше про змістовне наповнення парламентської газети, активісти погодилися з тим, що саме в ній потрібна їм тематика висвітлюється фактично найповніше. Тож пообіцяли передплатити "Голос України" найближчими днями.

 

А з нашим читачем і передплатником, пенсіонером Володимиром Петровичем КУЛЬБАКОЮ, котрий мешкає у селі Шилівка Зіньківського району, познайомилися, так би мовити, заочно. До згаданого стенду підійшов його син і повідомив, що батько читає і передплачує "Голос України" постійно. Тепер у нього буде ще й фірмовий настінний календар парламентської газети.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтава.

 

Голос України