На базі Подільського державного аграрно-технічного університету проходить зліт 450 студентів-відмінників навчання, іменних стипендіатів вищих аграрних навчальних закладів, які одержують стипендії ПрезидентаКабмінуВерховної Ради, видатних учених, громадських діячів, та стипендіатів від агрохолдингів за найкращі досягнення. Вони представляють 17 вітчизняних університетів і дві академії.

 

Учасники зльоту беруть участь у дискусійних клубах, презентують свої проекти та ідеї, проходять психологічні тренінги. Найактивніша молодь відвідає кращі сільськогосподарські підприємства регіону, щоб отримати новий практичний досвід. Чимало цікавого гості зможуть побачити і в університеті.

 

За словами ректора ПДАТУ Володимира ІВАНИШИНА, він має всі шанси стати одним із кращих в країні. Тут відновлено інститут круп'яних культур, відкрито науково-навчальну пасіку із розширенням її в подальшому до цілого Подільського центру, розширюються зв'язки з міжнародними навчальними закладами, зокрема Польщі та Німеччини.

 

Ірина КОЗАК.

 

Хмельницька область.

 

Голос України