Бокс. Авторитетний американський журнал The Rіng оприлюднив свій оновлений рейтинг найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії (або Р4Р).


Його, як і раніше, очолює нікарагуанець Роман Гонсалес, але в цілому в рейтингу відбулася одна важлива зміна. Після яскравої перемоги над пуерториканцем Романом Мартінесом до першої десятки рейтингу ввійшов український боксер Василь Ломаченко. Він розмістився на сьомій позиції.


Ломаченко став третім серед українців у першій десятці рейтингу P4P. Раніше таке досягнення вдавалося лише братам Кличкам, хоча вище Ломаченка у ньому піднімався тільки Володимир (друге місце). Віталій свого часу замикав першу десятку рейтингу.


Легка атлетика. 50-річний українець Олександр Дриголь виграв міжнародні легкоатлетичні змагання у Яблонці (Чехія). У найкращій зі спроб він відправив молот на 77.57, на 57 см перевершивши кваліфікаційний норматив у Ріо.


Чи виступить Дриголь у Ріо-2016, покаже час. Але перший крок до цього він уже зробив, виконавши олімпійський норматив.


Нагадаємо, що на Олімпіаді-2012 в Лондоні Дриголю — найстаршому з учасників змагань з метання молота — було 46 років.


Пляжний волейбол. Вільнюс (Литва). Міжнародний турнір серії Сателіт. Його виграли українки Валентина Давидова та Євгенія Щипкова.


Характерно, що свій шлях на змаганнях наші дівчата починали з кваліфікаційних раундів. На шляху до перемоги вони обіграли дві литовські пари, дуети із Чехії та Німеччини, поступившись тільки норвежкам. У фіналі українські волейболістки обіграли господарок турніру Андріукайтюте та Зобніну — 21:15, 14:21, 18:16.


Хокей. У сезоні 2017/2018 в Лізі чемпіонів зіграють тільки 32 команди, а не 48, як тепер. У турнірі буде представлено клуби з 13 європейських ліг. Від однієї країни можуть виступати не більш як 5 команд.


Місця в Лізі чемпіонів 2017/2018 отримають представники чемпіонатів: Швеції (5 команд), Фінляндії (5), Швейцарії (4), Чехії (4), Австрії (3), Німеччини (3), Словаччини (1), Норвегії (1 ), Франції (1), Данії (1), Великої Британії (1), Польщі (1) і Білорусі (1).


У дужках вказано квоту ліг згідно з поточним рейтингом чемпіонатів цих країн. Протягом сезону 2016/2017 розподіл місць у рейтингу може змінитися.


Зазначимо, що переможець континентального кубка знову отримає путівку до Ліги чемпіонів. Україну в найближчому розіграші другого за престижністю євротурніру представить чемпіон країни — донецький «Донбас».


Учасників Ліги чемпіонів 2017/2018 буде розбито на 8 груп по 4 команди. До плей-оф вийдуть по два кращі клуби з кожної групи.