Григорій Рябенко (на знімку) звертається до військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину та ухиляються від військової служби, з проханням з’явитися до військової прокуратури або будь-яким іншим способом заявити про себе.

 


За його словами, військова прокуратура Центрального регіону України на цей час розшукує 4921 особу, з них 4453 ті, які не повернулися з окупованої території Автономної Республіки Крим. У поточному році до суду спрямовано 376 обвинувальних актів щодо злочинів такої категорії та 77 кримінальних проваджень закрито.


«Звертаюся до всіх військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину або місце служби, з пропозицією повернутися до нормального та повноцінного життя і добровільно звернутися до військової прокуратури з поясненнями причин відсутності на військовій службі. Це пом’якшувальна обставина, яка в обов’язковому порядку буде врахована і державним обвинувачем, і судом при постановленні вироку. Також до таких осіб, якщо вони не скоїли інші злочини, не буде застосовано запобіжні заходи, пов’язані з позбавленням волі», — наголосив військовий прокурор Центрального регіону України.


З будь-яких питань, які виникають, просимо звертатися за адресою:


Військова прокуратура Центрального регіону України, 01014, м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, тел. 


044-285-44-61 (черговий офіцер); 

офіційна сторінка військової прокуратури Центрального регіону України: http://www.vppnr.gp.gov.ua/ua/іndex.html.


Текст і фото надано прес-службою військової прокуратури Центрального регіону України.