В Одесі відбулася ІІІ Конференція зацікавлених сторін Чорноморського регіону, у якій взяли участь віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, комісар Європейського Союзу з питань навколишнього середовища, морських справ і рибальства Велла Кармену та міністр закордонних справ Молдови Андрій Галбур. Основною темою панельних дискусій стали питання інтеграції та розвитку «блакитної економіки».

 

Віце-прем’єр міністр Володимир Кістіон наголосив на важливості спільної роботи з іншими країнами, які виходять до Чорного моря, а також зі структурами ЄС. Він відзначив, що, незважаючи на агресію на сході країни й те, що частина території України анексована, в Одеської області є великий потенціал для розвитку сільського господарства, економії, транспорту.


Міхеїл Саакашвілі під час свого виступу говорив про перспективи туристичної галузі, особливо в південних районах області, де можна створити готельну інфраструктуру за прикладом Батумі. Він також запропонував побудувати готель і казино на острові Зміїний.


Єврокомісар Велла Кармену зазначив, що Чорноморський регіон нині є дуже перспективним для інвесторів. «У 2008—2015 рр. у його розвиток було вкладено 140 млн. євро. В найближчі кілька років буде інвестовано ще майже 50 мільйонів євро, які підуть на розвиток різних галузей, а також малих компаній та інноваційних проектів», — заявив В. Кармену.

Одеська область.