Донецький та маріупольський напрямки в зоні АТО — під щільним вогнем терористів. Останню добу (станом на 16.06) ворог обстрілював опорні пункти наших військових майже з усіх видів озброєння. Штаб АТО зафіксував понад 35 ворожих атак.
«На маріупольському напрямку з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем окупант обстріляв позиції під Мар’їнкою, Красногорівкою, Новотроїцьким, Тарамчуком і Талаківкою, а з зенітної установки ЗУ-23-2 поблизу Березового. По мирних кварталах Красногорівки вів вогонь танк. На донецькому напрямку незаконні збройні формування з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем вели вогонь поблизу Троїцького, Авдіївки, Новгородського та Зайцевого. Під Луганським, окрім того, до обстрілів ворог долучив БМП та важкі міномети», — повідомив ЗМІ речник АТО Сергій Жмурко.
Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Обстріли не припиняються. РФ підтягнула важку техніку до лінії розмежування. Гатять із САУ, мінометів, зенітних установок досить влучно. Вони прослуховують наші рації, мають інформацію про кількість техніки, де наші позиції. Нині основне їхнє завдання — відбити шахту «Бутовка». Що нині там відбувається, сказати складно. Зв’язку з побратимами немає, працюють рашистські глушилки. Знаємо одне: наші хлопці там тримаються. Іншого виходу немає. Адже якщо їх звідти виб’ють, відкриється шлях на Авдіївку, Піски... На щастя, усі наші побратими живі й здорові».
Як повідомив міністр оборони України Степан Полторак, ситуація на сході країни має тенденцію до загострення. За його словами, цього року ворог майже 7 000 разів порушував режим тиші, застосовував заборонене озброєння — артилерійські та реактивні системи залпового вогню.
«Війна продовжує забирати життя найкращих синів українського народу. Цього року наші бойові втрати — 623 українські військовослужбовці. Таке справжнє обличчя російської політики щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі», — зазначив Степан Полторак.