Відомий експерт, у минулому гравець київського «Динамо» і донецького «Шахтаря» Олександр Сопко поділився думками щодо поразки збірної України від команди Північної Ірландії:
— Усе стало на свої місця. На жаль, тепер буде багато критики, чимало фахівців казатимуть про те, що всі й так бачили. У нас не вибудувана атака, у нас атаки немає. У нас є контратака, за умови, що її дозволяє здійснювати суперник. У нас є гравці з індивідуальною майстерністю, які, якщо дадуть, можуть себе показати. Під час тиску суперника, під пресингом, під час гри суперника другим номером ми не навчилися нічого застосовувати. У нас на сьогодні немає в обоймі ні виконавців, ні гри.
За великим рахунком, ми не маємо на сьогодні збірної, яка б діяла в сучасній манері. Вона, як і весь наш футбол, перебуває в кризі. Національна команда й клуби, можливо, дали набагато більше, ніж наш футбол у цілому. І в Прем’єр-лізі, і в першій лізі, і в дитячому футболі. Ми вже забули, коли вигравали щось на дитячому рівні.
Ми в кризі і входимо в ще більшу. Дай Боже, щоб завдяки цьому чемпіонату в нас з’явилися нові паростки тренерських ідей, хороші футболісти. А головне — нам потрібне розуміння, що нам робити у майбутньому.