Стрільба з лука. Анталія (Туреччина). Останній олімпійський кваліфікаційний турнір. Жіноча збірна України в складі Вероніки Марченко, Анастасії Павлової та Лідії Січенікової буквально вскочила до потяга, котрий прямує до Ріо. Розігрувалися останні три путівки, і збірна України, вигравши змагання, здобула це право!
У кваліфікації наша команда показала лише п’ятий результат, але в основному турнірі українки відстріляли вище похвал. В 1/8 фіналу підопічні Віктора Сидорука обіграли данських спортсменок (6:0), потім дуже сильну збірну США (6:2), і, нарешті, у півфіналі було подолано команду Естонії (5:3), котра сенсаційно вибила з боротьби одного з головних фаворитів — збірну Німеччини. Нарешті, у фіналі кваліфікаційного турніру українки виграли в італійок — 5:1.
На Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро Україну представлятимуть жіноча команда й три лучниці, а також один представник у чоловічому індивідуальному турнірі.
Бокс. Міжнародна Асоціація (AІBA) офіційно підтвердила право участі Дмитра Митрофанова (75 кг) в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро.
Отже, Митрофанов став першим учасником від чоловічої збірної України на олімпійському боксерському турнірі та не братиме участі в ліцензійному турнірі в Азербайджані.
Нині наша національна команда перебуває у Баку, де вчора розпочався світовий ліцензійний турнір.