Околиці Мар’їнки — найгарячіша точка на фронті. За даними прес-центру АТО, останню добу (станом на 17.06) бойовики понад 10 разів відкривали там вогонь. Укріплення ЗСУ поблизу Красногорівки окупант обстрілював з БМП та зенітної установки ЗУ-23-2, а згодом долучив ще й важкі міномети та двічі вів вогонь з танка. На Маріупольському напрямку російські терористи лупили поблизу Широкиного, Водяного, Гнутового, Славного і Новотроїцького з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем. Неспокійно було і на інших напрямках.

Про те, яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ситуація погіршується. Лише за останню добу до нас прилетіло до сотні мін. Луплять окупанти з Донецька. В основному провокації відбуваються вночі. Вдень більш-менш спокійно. Крім снайперів і артилерії, тут постійно діють диверсійні групи бойовиків. Часто підбираються до наших позицій на відстань до 100 м і ведуть вогонь на виснаження. Також ведуть неприцільний вогонь по житлових будинках. Однак найгарячіше недалеко від нас — поблизу Авдіївки та шахти «Бутівка». Гаряче і на позиціях навколо. На жаль, є у нас там і «200», і «300».
Як повідомив днями ЗМІ Секретар РНБО Олександр Турчинов, серед ворожих сил на Донбасі тисячі кадрових офіцерів РФ. За його словами, нині а зоні АТО діють понад 40 тисяч російських військових, найманців та бойовиків. «На окупованих територіях діють два «армійські корпуси». Їх командний склад — кадрові російські офіцери, і більше половини — російські найманці та контрактники. Чисельність цих корпусів — близько 35 тисяч осіб. Ще близько 9 тисяч — бойові російські частини. При цьому створений вже і третій корпус, укомплектований російськими кадровими військовими частинами, розташованими вздовж неконтрольованої частини українсько-російського кордону, який виконує функції оперативного резерву. На озброєнні «армійських корпусів» перебувають сотні одиниць техніки. Тільки у 1-го і 2-го армійських корпусів на озброєнні перебувають близько 500 танків, до 900 одиниць бронетехніки, близько 800 артилерійських і реактивних систем. Додайте до цього потужні угруповання у Криму і вздовж усього українсько-російського кордону», — заявив він.