Днями відбулась нарада керівників підрозділів апарату Верховної Ради України на чолі з виконуючим обов’язки керівника апарату Верховної Ради України Володимиром Слишинським з Координаторами програми Європейського Парламенту з підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України Андреєм Пленковичем та Петом Коксом.

За словами заступника в. о. керівника апарату Володимира Бондаренка, в. о. керівника апарату Володимир Слишинський поінформував присутніх про результати виконання рекомендацій Місії, зокрема про здобутки, які вже є на цьому етапі.

Учасники зустрічі обговорили законопроект, спрямований на реформування Регламенту Верховної Ради України, зміни у кадровій політиці, майбутні кроки з підвищення кваліфікації персоналу, зокрема мовні курси для співробітників апарату.

Виконуючий обов’язки керівника апарату Верховної Ради України В. Слишинський поділився враженнями від поїздки до Брюсселя, де він вивчав досвід створення аналітичних центрів. «Тепер ми знаємо, чого прагнути, хоча буквально скопіювати інший досвід неможливо. Тому маємо врахувати власну специфіку під час започаткування аналітичних центрів», — сказав він і додав, що парламент над цим у подальшому працюватиме.

Своєю чергою пан Пет Кокс зазначив, що за більшістю напрямів зроблено серйозні кроки на виконання рекомендацій Місії. «Втілення їх залежить від самого українського парламенту», — наголосив він. На думку П. Кокса, темпи реформ досить високі, зокрема в частині відкритості. «Головне, їх зберегти до ухвалення в цілому всіх рекомендацій Місії», — сказав координатор програми.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

ДОВІДКОВО

На прохання Верховної Ради України Програма розвитку ООН в Україні та делегація Євросоюзу в Україні розробили Проект технічної допомоги, спрямований на підтримку виконання заходів, передбачених постановою Верховної Ради України №4219 «Про заходи з реалізації рекомендацій щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України».

 

 

Данута Марія Хюбнер, член Європейского Парламенту, голова Комітету з конституційних справ, Андрей Пленкович, Голова делегації Європейського Парламенту в парламентському Комітеті асоціації Україна—ЄС, Пет Кокс, колишній Голова Європейського Парламенту.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.