Доки ми кілька днів відпочивали завдяки черговим святам, на Євро-2016 події не припинялися. І було досить багато цікавих матчів. Ну, скажімо, в двох групах уже завершено першу стадію чемпіонату. І чотири збірні вже точно гратимуть в 1/8 фіналу. Це — Франція, Швейцарія, Уельс та Англія.
Не втратила шанс потрапити до наступного етапу з третього місця Албанія. У цій країні після перемоги над Румунією не спали і гуляли до ранку. Ще б пак — головна команда цієї маленької країни вперше забила і перемогла на Євро.
Хто ж він — герой нації? Будь ласка, його звати Армандо Садіку. Йому — 25 років. Розпочинав у нікому не відомих албанських клубах «Турбіна» та «Грамозі». А ось коли «засвітився» у «Ельбасані», практично одразу потрапив у поле зору скаутів зі Швейцарії.
У скромному «Локарно» Садіку забивав майже в кожному матчі, тому невдовзі пішов на підвищення — у «Лугано». А там, продовжуючи забивати у високому темпі, привернув увагу гранда — клубу «Цюріх».
Поки що Садіку не зумів показати усі свої козирі у складі команди, яка несподівано вилетіла у другий дивізіон чемпіонату Швейцарії. Сезон 2015/16 він провів в оренді, захищаючи кольори «Вадуца». Склалася парадоксальна ситуація: чинний клуб футболіста — вилетів, а орендатор залишився в еліті.

***

Розчарувала своїх буйних прихильників збірна Росії. Вона за всіма статтями програла Уельсу й залишає Францію, зайнявши в групі останнє місце. Хоча перед цим поєдинком у російських ЗМІ ділили шкуру невбитого ведмедя. Розбираючи варіанти з наступними суперниками. Але британська команда переконливо охолодила гарячі мрії не дуже скромного супротивника.
Валлійці не тільки чудово провели завершальний матч у групі, а й завдяки нічиїй англійців у зустрічі проти словаків фінішували першими у квартеті B. Лідер команди, півоборонець Гарет Бейл (і в мадридському «Реалі» він не останній виконавець), після перемоги над Росією заявив, що краще його команда зіграти не може.
«Це був кращий матч в історії збірної Уельсу. Ми не могли зіграти краще, ніж із Росією. Контролювали хід поєдинку з першої і до останньої хвилини. Не нервували, спокійно зіграли, успішно розкривали оборону суперника. А ця підтримка трибун... Наші фанати — просто герої!»

*** 

Сьогодні перший етап фінальної стадії Євро-2016 завершиться. Відбудуться матчі в групах F (Угорщина — Португалія, Ісландія — Австрія) та Е (Швеція — Бельгія, Італія — Ірландія).

 

 

Аарон Ремзі і Ніл Тейлор щасливі — перемогла їхня команда, а вони обоє забили росіянам.

 

 

Ось як забивав Армандо Садіку.

Фото uefa.com.