У передостанній день змагань у групах наша увага, природно, було звернена до Марселя, де свій останній матч на Євро грала наша команда. Але не менш цікавим виявився поєдинок у Бордо, де хорвати грали з чинними чемпіонами іспанцями. Він завершився досить несподівано...

***

У багатьох публікаціях європейських ЗМІ про збірну України наголошувалося, що за непоганої гри вона залишилася з нулем очок у графі. Якщо збірна не грає, то і не шкода, що вона вилітає з турніру. Але в підопічних Фоменка багато чого виходило в протистоянні з німцями в першому турі, та й із поляками вони могли засмутити суперників, але... шкутильгала реалізація, у ключові моменти футболісти ніби не знали, що робити.
Суперник сповна скористався цим слабким місцем, мінімально обіграв «жовто-синіх» і відправився до плей-оф із другого місця в групі, бо за різницею м’ячів Німеччина на один більше поклала у ворота конкурентів і стала першою. Далі Польща, зрозуміло, вже гратиме на повну силу. Вона має солідну потугу і добрих виконавців: Левандовського (на знімку), Блащиковського, гарного воротаря Фабьянського, та й решта діє дуже старанно.
Ну, а українці, на жаль, уже повернулися додому. Прикро, звичайно. Нуль очок, нуль забитих м’ячів...

***

Хорватія обіцяла дати бій фаворитові й виконала задумане. Хоча спершу склалося враження, що балканці беруть на себе надто багато. Вони вплуталися в боротьбу за контроль над м’ячем і територією. Однак виграти в цьому аспекті в Іспанії не можна, що та й показала, швидко відкривши рахунок і заволодівши м’ячем.
Але хорвати зуміли перебудуватися, почали діяти на контратаках, оскільки це дозволяли робити швидкі фланги й умілі виконавці передач. Навіть із нервами й помилками вони зуміли підловити Іспанію на розслабленості перед перервою й зрівняли рахунок.
У другому таймі йшла тривала боротьба без особливих моментів. Крапку поставити міг Рамос, якому доля подарувала шанс реалізувати пенальті. Але він не переграв Субашича. А Хорватія повторила трюк першого тайму. Коли іспанці вже мирно догравали до нічиєї, контратака балканців завершилася переможним ударом. Отже, Хорватія вийшла з групи на першому місці, залишаючи Іспанію другою.