Це питання, погодьтеся, сьогодні дуже тривожить спортивну громадськість. Серйозні люди категорично проти поспішних рішень і безпідставних призначень. Але і часу, на жаль, маємо обмаль. Адже у вересні збірна України почне грати матчі відбірного циклу до ЧС-2018.
Тому Федерація футболу України зволікати не збирається і розглядає кандидатуру Андрія Шевченка як основну на посаду наставника національної команди. Як відомо, він лише наприкінці минулого року офіційно увійшов до тренерського штабу в якості асистента тренера.
Кандидатура Андрія Миколайовича вважається пріоритетною, але для її затвердження потрібна не тільки згода самого фахівця, а й досить тривала процедура узгодження з виконкомом ФФУ.
Є інформація, що в разі призначення Шевченка на посаду наставника національної збірної тренерський штаб буде повністю оновлений.

***

Михайло Фоменко:
— Шевченко замість мене? Чом би й ні? Він — людина з неабияким футбольним досвідом, плюс закінчив відповідні курси й одержав диплом. Думаю, все буде нормально. Чи бачу я в ньому потенціал? Дай Боже, щоб він був таким самим тренером, яким був гравцем.
— Що сталося з командою на Євро?
— Ми звернули увагу на це ще тоді, коли проводилися контрольні матчі з Кіпром і Вельсом. Того колективу, який здобув путівку на фінальну частину чемпіонату Європи, ми не спостерігали й не відчували. Ви, либонь, бачили кінцівку чемпіонату України, що тоді сталося. Це й ударило по психології футболістів.

***

А от найкращий бомбардир ЧС-1994 Олег Саленко вважає, що збірній України потрібен Мирон Маркевич.
— Одразу всі проблеми, котрі накопичилися, не вирішити. Потрібен як мінімум рік, якщо починати, не зволікаючи, щось міняти, на це може піти відбірний цикл ЧС-2018.
Ми знаємо про ситуацію в «Дніпрі», тому було б непогано побачити в якості тренера збірної Мирона Маркевича, який є прихильником атакувального футболу. Оборонна гра вже не проходить.

***

Сам Мирон Богданович розповів, що вже одинадцять місяців не отримує зарплату. Тому — в досить непростій ситуації. А ще велика група основних виконавців уже залишила «Дніпро».
Але збірну Маркевич очолювати не має жодного бажання.
— У збірній України я вже працював, не хочу входити в одну річку двічі. Національну команду напевно очолить Шевченко...

 

 

 

На знімку: поки що вони разом — Андрій Шевченко (ліворуч) і Михайло Фоменко.

Фото Євгена КРАВСА (з Марселя, спеціально для «Голосу України»).