Голові Верховної Ради України
ПАРУБІЮ Андрію Володимировичу
Голові Київської обласної ради
СТАРИКОВІЙ Ганні Віталіївні
Голові Київської обласної державної 
адміністрації
МЕЛЬНИЧУКУ Максиму Дмитровичу
Депутатам обласних, районних, міських, 
сільських, селищних рад

 

З 1 травня 2016 року зросла ціна на газ для населення і для підприємств теплокомуненерго до 6879 гривень за тисячу кубометрів, що призведе до підвищення цін на опалення та гарячу воду майже вдвічі. Це випливає з рішення уряду від 27 квітня про встановлення єдиної ціни на газ для населення.

Сьогодні Кабінет Міністрів України зробив ціну на газ однаковою для всіх українців — як для заможних, так і для бідних — 6879 гривень за тисячу кубічних метрів. Тобто він майже вдвічі підняв ціну для незаможних верств населення.

Ця ціна на газ економічно не обґрунтована і не прозора, бо практично ніхто не пояснив нам, споживачам, звідки ця ціна взялася. Ураховуючи, що в нашій країні видобуток українського газу становить, за різними оцінками, 17—19 мільярдів кубічних метрів, цього повинно вистачати для потреб населення. Однак уряд пропонує людям придбати блакитне паливо за ціною, яка в 4,3 разу вища, ніж реальна вартість українського газу. Собівартість українського газу з плановим прибутком становить 499 гривень, утім, протягом 2015 року НАК «Нафтогаз» закупляв в «Укргазвидобування» газ за ціною 1590 гривень, з якої 1091 гривня — це нічим не обґрунтована рента на газ, поставлена А. Яценюком. І сьогодні новобраний Прем’єр-міністр України продовжує втілювати в життя корупційні схеми попередника.

Вважаємо, що нове підвищення ціни на газ для населення, яке вводиться з 1 травня, — це просто здирництво, привід і поле для жорсткої корупції.

Вважаємо, що політика, яка проводиться урядом України та Міністерством соціальної політики України, є антисоціальною, яка спрямована на знищення населення та руйнування держави. А ми очікували, що після Революції Гідності політика керівництва держави буде спрямована на збереження населення, підвищення соціальних стандартів і розвиток держави.

Необ’єктивність ціни на газ спричинить зростання вартості електроенергії та інших енергоносіїв, а відповідно стимулюватиме інфляційні процеси. Найстрашнішим є те, що це є штучним доведенням людей до зубожіння, приниження їхньої гідності та конституційних прав.

Це в свою чергу дестабілізує не лише економіку, а й суспільство загалом. Призведе до скорочення внутрішнього споживчого ринку, а за ним і скорочення всього ринку, тобто це продовження стагнації та падіння виробництва.

Запроваджена субсидія не вирішує питання. А якраз навпаки, призводить до того, що люди уникають влаштування на роботу згідно з чинним законодавством і зацікавлені працювати в тіні.

Досить оригінальний вихід із ситуації знайшов віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, який запропонував селянам відмовитися від газу та опалювати свою оселю хмизом і кізяками, як це було на початку минулого століття.

Постійні шокові терапії для громадян України призводять до геноциду і знищення нації.

Шановний Андрію Володимировичу! Коли ви були комендантом Майдану, в Вас вбачали особистість, яка буде робити все для поліпшення життя в нашій країні. Але, на жаль, керована Вами Верховна Рада цього не робить і навіть не намагається. А депутати поводяться як люди, що впевнені у своїй вищості і безкарності. Ми Вас, а також депутатів Верховної Ради України просимо переглянути своє ставлення до проблем українського народу. Вважаємо, що Вашим першим кроком на цьому шляху повинно бути звільнення з посади віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка за його антисоціальну політику стосовно українського народу, а особливо сільського населення. Людина зі здоровим глуздом такої пропозиції не висловила б.

Звертаємося до головних редакторів газет «Голос України», «Час Київщини», «Урядовий кур’єр», «Сільські вісті», «Україна молода» надрукувати наше звернення в газетах, щоб якомога більше громадян України ознайомилися і долучилися до нашого звернення. Щоб захистили свої честь і гідність від необдуманих урядових рішень.

 

Звернення схвалено депутатами Обухівської районної ради Київської області сьомого скликання на 8-й сесії 17 травня 2016 року.