Запровадження безвізового режиму для українців Європейським Союзом, співпраця в економіці, залучення інвестиції, впровадження реформ та взаємодія в гуманітарній сфері — одні з ключових тем дискусій зустрічі президентів України та Франції Петра Порошенка та Франсуа Олланда, яка відбулася цього тижня в Парижі.

 

Як інформує прес-служба глави Української держави, П. Порошенко подякував французькому колезі за дотримання Плану дій щодо безвізового режиму, який був складений і затверджений Європейською Радою. Глава нашої держави впевнений, що після того, як оціночна місія зафіксувала повне виконання українською стороною взятих на себе зобов’язань та після ухвалення Європарламентом і Єврокомісією механізму призупинення безвізового режиму, буде прийнято відповідне рішення стосовно України.
У свою чергу, Президент Франції зазначив, що розуміє, наскільки це питання важливе для українців. За його словами, нині розглядається можливість візиту в Україну міністра внутрішніх справ Франції, щоб зняти всі перешкоди в цій справі.


Під час зустрічі з главою Національних зборів Франції Клодом Бартолоном Президент України поінформував співрозмовника, що ситуація на Донбасі залишається складною, Росія продовжує брутально порушувати норми міжнародного права. І саме цим має керуватися світова спільнота у своїй реакції на дії Москви. Петро Порошенко висловив розчарування рішенням Національних зборів Франції щодо санкцій проти РФ і зазначив, що розраховує на подальшу солідарність та єдність Європейського Союзу в питанні підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.