Завершального дня групового етапу, котрий був скупим на забиті м’ячі, у Ліоні, немов дощ на висохлу землю, обрушився голепад.
Поза сумнівом, один із найвидовищніших і поки що найрезультативніший матч Євро-2016 подарували нам збірні Угорщини та Португалії. Мадяри довели, що не випадково виявилися на чолі групи F після двох турів. Вони завоювали необхідну путівку в 1/8 фіналу, позбавивши вболівальників неприємної сенсації. Плюс до всього мав місце черговий рекорд — лідер португальців Кріштіану Роналду забив на четвертому для себе чемпіонаті Європи.
І цей прекрасний калейдоскоп умістився в якісь 90 хвилин ігрового часу, котрі промайнули немов на одному подиху. Угорці відкрили рахунок завдяки ефектному удару Гери здалеку й надалі постійно змушували суперника наздоганяти.
Під завісу першого тайму Нані відновив рівновагу. Але вже на старті другої половини Джуджак не без допомоги рикошету знову вивів угорців уперед. Йому на це влучним вишуканим ударом п’ятою відповів Роналду. Пізніше капітани команд іще раз обмінялися голами — Балаж знову не без допомоги рикошету від супротивника відправив м’яч у сітку воріт Руя Патрісіу, а Кріштіану продемонстрував уміння зіграти головою.
За рахунку 3:3 португальці відчутніше заволоділи ініціативою, однак незабаром зрозуміли, що й нічия гарантує їм вихід до плей-оф. Спочатку наставник португальців Фернанду Сантуш разом із підопічними дуже сподівалися, що стануть у групі другими, але ісландці на останніх секундах матчу з Австрією забили переможний гол і випередили Португалію. Отже, Роналду з товаришами, не здобувши жодної перемоги, з третього місця пройшли до 1/8 фіналу.