Ужгород потребує радикального оновлення очисних споруд. Будувалися вони кілька десятиліть тому з розрахунку на 50—60 тисяч мешканців, а зараз населення удвічі більше. Потрібно їх оновлювати і застосувати сучасні технології. Адже не зовсім належно очищені стоки прямують річкою до Словаччини, а звідти — і до Угорщини, бо місто розташоване неподалік кордону. Про це під час тристоронньої зустрічі із напрацювання Стратегії розвитку двох регіонів України і Угорщини — Закарпатської та Саболч-Сатмар-Березької областей — у рамках новоствореного Європейського об’єднання територіального співробітництва «Тиса» (ЄОТС «Тиса»), що відбулася у понеділок в Ужгородській міській раді, заявив ужгородський міський голова Богдан Андріїв.


Інший напрям роботи в межах об’єднання — оновлення, реконструкція і збереження вулиць, площ, будівель, пам’яток Ужгорода, пов’язаних із багатою історією перебування Закарпаття в складі Угорської держави різних періодів, а також культурницькі, освітні та спортивні проекти. Вже в другій половині нинішнього року Стратегію презентуватимуть у Брюсселі. 


Слід відзначити: «Тиса» — перше утворення між країною—членом ЄС та третьою державою, це прецедент, новий механізм співпраці України та Євросоюзу. Започатковане в жовтні 2015 року рішенням Закарпатської облради, загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області та місцевим самоврядуванням угорського міста Кішварда, об’єднання зареєстроване у Будапешті та у столиці ЄС Брюсселі.

Закарпатська область.