Цими вихідними — 25 і 26 червня — в місті Трускавець на Львівщині за підтримки Львівської обласної ради, Програми USAІD Рада та Фонду Східна Європа відбудеться Форум місцевого розвитку.

Зберуться на нього понад 100 учасників. Серед яких парламентарії, представники дипломатичного корпусу, центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій з України, Республіки Польща, Сполучених Штатів Америки та Канади, а також міжнародних фондів і програм.

 

Як зазначив виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Василь Лозинський, упродовж двох днів заплановано дискусії з питань децентралізації як вектора руху для посилення спроможностей місцевого розвитку громад, співпраці між парламентом та органами місцевого самоврядування. Крім того, буде представлено кращі практики органів місцевого самоврядування України та Польщі. «Цей захід відбувається вперше. Маємо досить добру практику міжнародного економічного форуму, який традиційно проходить на Львівщині восени. Там трошки інший склад учасників — представлено органи влади та бізнес-середовище, а у Форумі місцевого розвитку візьмуть участь депутати всіх рівнів, підтвердили прибуття також Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та його колега — маршал сейму Республіки Польща Марек Кухцінський», — розповів В. Лозинський.


Як зазначають організатори, Форум покликаний стати унікальною міжнародною платформою обміну досвідом із питань інтенсифікації співпраці між депутатським корпусом і представниками місцевого самоврядування, а також дискусійним майданчиком з обговорення перспектив посилення спроможностей органів місцевого самоврядування з питань забезпечення сталого розвитку територій, у тому числі використання механізмів співпраці самоврядних органів Львівщини і закордонних партнерів у рамках програм Європейського Союзу.

Львівська область.