В останню добу (станом на 24.06) бойовики знову застосовували САУ та БМП. Вогонь ворог вів по всій лінії розмежування. За даними прес-центру АТО, найбільшу кількість атак зафіксовано на маріупольському напрямку. Там під щільним вогнем окупантів опинилися Широкине, Лебединське, Чермалик, Талаківка, Мар’їнка, Красногорівка та Новотроїцьке. Неспокійно було й на інших напрямках.

«Для обстрілу опорних пунктів ЗСУ поблизу Авдіївки противник використав окрім кулеметів, гранатометів різних систем та мінометів ще й самохідні артустановки. Під вогнем важких мінометів ворога опинилися позиції у районі Новоселівки Другої. На Луганщині терористи вели вогонь з автоматичних гранатометів у районі населених пунктів Новозванівка та Степне. Неспокійно було й на Світлодарській дузі, де по наших бійцях, які тримають оборону неподалік Майорська та Зайцевого, російські окупанти били з кулеметів великого калібру та автоматичних гранатометів, а згодом долучили ще й міномети», — повідомив учора ЗМІ речник штабу АТО Сергій Жмурко.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «Вночі ворог гатив декілька годин. На ранок обстріли припинилися. Скільки мін прилетіло, відразу й не скажеш. Вирв — декілька десятків, це точно. Лупили з «Акації» 120-го калібру й САУ, мінометів. На щастя, усі живі й здорові. Цього разу без втрат. Нині обладнуємо додаткові укріплення. Якщо простим словом сказати, то закопуємося. Це єдиний спосіб вижити. За інформацією наших побратимів, поблизу Авдіївки ситуація теж складна. Вчора бойовики вдарили і по мирних мешканцях. Декілька будинків зруйновано. Є поранені. Люди знову тікають з Авдіївки».
За оперативними даними групи «ІС», російсько-терористичні війська на Донбасі дедалі активніше застосовують 120-міліметрові міномети і ствольну артилерію — 122- і 152-міліметрову. Переважно використовуються САУ, які швидко виходять на позиції для стрільби і також оперативно йдуть з позицій, проте фіксується і використання терористами буксируваної артилерії.
За інформацією ГУР Міноборони, РФ продовжує постачати озброєння та військову техніку на Донбас. «Лише за останній тиждень залізничними та автомобільними шляхами у підрозділи та на склади 1-го та 2-го армійських корпусів було доставлено не менше 2000 тонн пального та понад 240 тонн боєприпасів, три танки та чотири бойові броньовані машини», — повідомили в прес-службі силового відомства.
За даними розвідки, протягом останнього тижня внаслідок високої бойової активності з боку командування російських окупаційних військ загинуло щонайменше 22 та дістали поранення 26 військовослужбовців ЗС РФ.