На фронті кількість обстрілів збільшилася. За даними прес-центру АТО, останню добу (станом на 29.06) на донецькому напрямку, поблизу Пісків, Березового, Луганського та Троїцького, бойовики обстрілювали з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем. Під мінометним вогнем опинились укріплення ЗСУ неподалік Авдіївки, Невельського, Опитного, Новгородського та Зайцевого. На Маріупольському напрямку російські окупанти лупили зі стрілецької зброї та гранатометів поблизу Гнутового, Талаківки та Старогнатівки, біля Новотроїцького та двічі — неподалік Лебединського зі 122 мм самохідних артустановок.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Ворог застосовує все що може: від мінометів, до важкої артилерії. Уночі диверсійна група намагалася обійти наші позиції. Сепари підійшли на відстань до 300—400 метрів. Вчасно вдалося засікти їх. Відкрили попереджувальний вогонь. На щастя, усі живі й здорові. Досить складна ситуація поблизу Авдіївки. Наших побратимів там засипають мінами. На жаль, є втрати».


Під Маріуполем наші розвідники днями взяли в полон вісім проросійських бойовиків. Диверсійну групу затримали в «сірій зоні», поблизу Широкиного. Наші бійці застали ворога зненацька. Двоє диверсантів почали відстрілюватись, їх довелося ліквідувати. «Під час бойового патрулювання наші бійці захопили в полон вісім бойовиків так званого 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти, дислокованого в Новоазовську. Встановлені імена всіх бойовиків. Зараз тривають слідчі дії. Їх громадянство встановлює Служба безпеки України», — розповів ЗМІ речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.