Суд обрав першому заступникові голови Гадяцької райдержадміністрації Івану ВОЛОЩУКУ запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком на 30 діб. Водночас згаданого посадовця було позбавлено права на внесення застави.

 

А почалося все з того, що після святкування Дня держслужбовця він сів за кермо буса в нетверезому стані. Тож у селі Красна Лука, що в Гадяцькому районі на Полтавщині, спочатку наїхав на домашніх індиків, а потім спровокував бійку з місцевими мешканцями, які зробили йому зауваження. Першою під гарячу руку чиновника потрапила 25-річна жінка, котрій він, за інформацією обласної поліції, "наніс удари кулаками по тулубу та верхніх кінцівках". Двох чоловіків, які намагалися заступитися за неї, один із керівників виконавчої влади району лупцював "руками й ногами по різних частинах тіла". Зрештою, за даними облпрокуратури, перший заступник голови РДА "завдав тілесних ушкоджень трьом мешканцям" згаданого села.

 

Щоправда, після того, як захищати скривджених збіглося чимало їхніх земляків, по допомогу до медиків змушений був звернутись і пан Волощук... За фактом хуліганства, пов'язаного з опором громадянам, які припиняли неправомірні дії, було відкрито кримінальне провадження. Правопорушнику світить від двох до п'яти років позбавлення волі. Всі обставини цієї резонансної справи тепер з'ясовують слідчі. Водночас на офіційному сайті Гадяцької РДА з'явилося повідомлення про те, що її голова Олексій МАТЮШЕНКО ініціює звільнення свого першого заступника "у зв'язку з недопустимими діями" останнього.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України