Цього разу на велопробіг у Ніжині, присвячений Дню Конституції, вийшли 200 учасників. Як сказав ініціатор заходу народний депутат Олександр КОДОЛА, Ніжин поступово стає веломістом. Разом із парламентарієм на старт пробігу вийшов голова Ніжинської районної державної адміністрації В'ячеслав ІВАШИН та міський голова Анатолій ЛІННИК. Виїхавши опівдні від будівлі міської ради на площі імені І. Франка, велосипедисти подолали відстань 5 км вулицями міста і фінішували через півгодини.

 

Фото надано
прес-службою народного депутата
Олександра КОДОЛИ.

 

Переможців пробігу не визначали, але організатори вшанували найстаршого, наймолодшого та найактивнішого учасника, найпатріотичніший костюм, найцікавіший велосипед та командну участь.

 

"Ми працюємо над тим, щоб Ніжин став сучасним культурним веломістом, який би став взірцем для України. Нашою командою в продовження програми "Веломісто" вже встановлено 11 велопарковок, а ще 10 з'явиться протягом року біля навчальних закладів, держустанов, лікарень. Нині розробляється програма розвитку велоінфраструктури міста. З кожним роком кількість учасників нашого велопробігу збільшується, це не може не радувати. Адже здоровий спосіб життя -- запорука здорової нації", -- прокоментував результати велопробігу народний депутат Олександр Кодола.

 

Василь ЧЕПУРНИЙ.

 

Чернігівська область.

 

Голос України