Дорожньо-транспортна пригода зі смертельними наслідками сталася минулого понеділка в Кіровограді.

Автомобіль Cіtroen, 20-річний водій якого за твердженнями свідків був напідпитку, виїхав на величезній швидкості на зустрічну смугу й протаранив «Москвича» (на знімку), в якому було шестеро осіб, зокрема, троє дітей від трьох до шести років. Усіх їх госпіталізували. 59-річний водій «Москвича» у лікарні помер. Решта постраждалих перебувають у реанімаційному відділенні обласної лікарні та дитячій обласній лікарні. Шестирічний хлопчик — у дуже тяжкому стані.
Як зазначають в управлінні патрульної поліції Кіровограда, винуватець трагедії і його пасажир спробували втекти з місця події. Але місцеві жителі затримали водія до приїзду поліції, хоч він і поводився дуже агресивно.
Наразі молодика затримали за ст. 208 КПК України, йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК, повідомили в прес-службі прокуратури області. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Прокуратура області наполягатиме на триманні його під вартою.
За попередньою інформацією, правопорушник — син одного з колишніх начальників Кіровоградської обласної податкової інспекції.

Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоградська область.

Фото патрульної поліції Кіровограда.

Сільського голову поховали разом з нареченою

На Вінниччині провели в останню путь сільського голову села Колоденка Томашпільського району 28-річного Віктора Накорнєєва та його наречену — 19-річну Руслану. Восени у них мало бути весілля. Пара загинула під колесами автомобіля.
Віктора Накорнєєва вперше обрали на посаду сільського голови. Перед тим він працював на Одеській залізниці на станції Вапнярка. Руслана Подолян навчалася у Вінницькому технологічно-промисловому коледжі Вінницького національного аграрного університету.
— У четвер, 23 червня, Руслана захистила практику і поїхала додому на канікули, — розповів кореспонденту «Голосу України» директор коледжу Руслан Будяк. — Увечері мені повідомили страшну новину — дівчина загинула під колесами автомобіля. Подробиці того, що сталося, поліція поки що не повідомила. З розповідей студентів знаю, що студентку підвозив додому її хлопець — сільський голова, з яким мала одружуватися. Їхали на мотоциклі. Ззаду на них скоїв наїзд водій автомобіля.
Свою версію того, що сталося, журналісту розповіли студенти, друзі загиблої Руслани. За їхніми словами, Руслана після захисту практики попрощалася з однокурсниками і поїхала на залізничний вокзал. Взяла квиток на електричку з Вінниці до Вапнярки. Про це вона повідомила по телефону Віктору, своєму хлопцеві. До відправлення залишалося багато часу. Той сказав, що приїде, забере її мотоциклом. На під’їзді до села вони зупинилися в кафе випити кави. Там сиділа п’яна компанія молодиків. Вони стали чіплятися до Руслани й Віктора. Щоб уникнути конфлікту, хлопець з дівчиною вийшли з кафе, сіли на мотоцикл і поїхали. Компанія молодиків вибігла слідом. Почали переслідувати пару на автомобілі. При в’їзді в село вдарили ззаду. Дівчина загинула одразу, а хлопець помер у реанімації.
На похорон Руслани її однокурсниці приїхали автобусом, який винайняв коледж, разом з директором Русланом Будяком, викладачем Світланою Лутковською та куратором групи Лілією Крижак.
— Руслана була дуже старанною студенткою, — розповіла по телефону після траурного мітингу Світлана Лутковська. — Гарно навчалася, з дитинства знала ціну праці. Вона росла тільки з мамою. Дівчина не обділена талантами, гарно співала, брала участь у художній самодіяльності, дуже комунікабельна. Ми шоковані тим, що сталося. Діти плачуть, і я разом з ними. Це страшно — йти з життя у 19 років.
Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям, близьким Руслани й Віктора у зв’язку з непоправною втратою. Нехай земля буде пухом для цієї прекрасної пари, якій, на жаль, не судилося бути разом у житті.

Віктор СКРИПНИК.

Вінницька область.