Народний депутат Надія Савченко впродовж двох святкових днів побувала в Запоріжжі, де відвідала Хортицю і Дніпрогес та, за її словами, побачила недобудовані мости і навіть скупалася в Дніпрі. А ще 28 червня Надія Савченко піднялася на височенній автомобільній «люльці» до верхньої башти елеватора, на стіні якого створено мурал з її портретом. Його, до речі, почали малювати ще у квітні, коли на визволення Савченко мало хто сподівався. На художній композиції разом із портретом — розірвані кайдани та перші рядки Гімну України. Тож народний депутат залишила на стіні і свій автограф.


Під час спілкування із журналістами Надія Савченко зробила кілька чергових резонансних заяв. Зокрема, відповідаючи на запитання про президентство, вона зауважила: «Я хочу запропонувати таку систему, в якій не буде президентів: ця система буде прозора і чесна, щоб ми йшли лише в одному напрямі — в тому, про який говорить народ». Доволі різкою була її відповідь на запитання стосовно мобілізації народних депутатів та їхніх синів: «Захищати державу повинна армія. Я не можу взяти за руку сина Льовочкіна або кого ви там ще назвали і привести на фронт. Я б із ним у розвідку не пішла, я б із ним навіть поряд не стояла. У тилу ворога легше вижити, ніж у Верховній Раді».


Народний депутат і далі залишається прибічником скасування пільг учасникам бойових дій: «Я проти пільг, бо після війни кожен третій буде «атошником». Я за те, щоб людям дали можливість працювати і бути корисними суспільству»...

Запоріжжя.