Після того, як на військовому полігоні ЗСУ в Цюрупинському районі Херсонщини внаслідок отруєння алкоголем помер мобілізований сержант, поліція та військова служба правопорядку організували серію рейдів у пошуках нелегальних постачальників спиртного на військовий об'єкт. І знайшли їх: ціла група тіньових комерсантів з Херсона облаштувалася неподалік КПП у лісосмузі з машиною пива, цигарок та фальсифікованої горілки, розлитої у сотні пляшки з-під дешевої мінералки. Як з'ясувалося, на полігон возять не тільки алкоголь сумнівного походження, а й наркотики.

 

Працівники районної поліції спільно с бійцями роти особливого призначення "Херсон" перехопили тут "Форд" 30-річного мешканця Бериславського району. Під час огляду у салоні машини правоохоронці виявили три пакети конопель, акуратно розфасованих по п'ять грам, і пакет з двома грамами амфетаміну. Перевізник виправдовувався: мовляв, придбав отруйне зілля через Інтернет винятково для власних потреб. Але у слідства є інша інформація -- чоловік регулярно виконував замовлення деяких військовослужбовців на постачання наркотиків, підробляючи кур'єром.

 

-- Якщо призначена експертиза підтвердить наявність у пакунках саме наркотичних та психотропних речовин, звертатимемося до суду з поданням про арешт перевізника на весь період слідства, -- додає начальник Цюрупинського відділення Національної поліції підполковник Володимир ПІСОЦЬКИЙ.

 

Військовий полігон біля села Раденське Міноборони України силоміць вилучило в національного природного парку "Олешківські піски", мотивуючи це нагальною необхідністю для військового вишколу бійців ЗСУ. Та судячи з кількості "п'яних" злочинів та адміністративних протоколів, складених на військовослужбовців через перебування на службі у нетверезому вигляді, тут готують не так до бою, як до змагань із зеленим змієм. Тепер ще й наркотики додалися.

 

От тільки мешканцям навколишніх сіл від цих "веселощів" непереливки: їм набридло бачити п'яних "захисників" у формі, котрі вечорами вештаються магазинами та барами, провокуючи бійки та грубо залицяючись до дівчат. Ще взимку така компанія розстріляла машину співробітника ДСНС, а водія та його супутника побила -- вони змушені були тікати до лісу, а їм навздогін стріляли, наче по зайцях ("Голос України" про це писав). Цей злочин досі не розкрито. Може, тому додаються нові?

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсонська область.

 

Голос України