Мешканці Новомиргородського району Кіровоградщини доставили на середній десантний корабель «Кіровоград» зібрані в районі медикаменти, продукти, а також книги відомого українського письменника-земляка, депутата обласної ради Олександра Жовни, краєзнавців та членів літоб’єднання «Вись» Ірини Омельчук, Юрія Коваля, Людмили Попчук та Володимира Бреуроша.

Священнослужителі, які ввійшли до складу делегації, відслужили за моряків молебень, а кожному члену екіпажу вручили освячену іконку Богородиці Єлисаветградської.

Уранці 18 березня «Голос України» вийшов на зв’язок із командиром СДК «Кіровоград». За словами Володимира Хромченкова, ситуація на даний час залишається стабільною. Напередодні проведення так званого референдуму до українських моряків знову приїздили російські парламентери з вимогою перейти на бік сепаратистів, обіцяючи «золоті гори», та отримали традиційну вже відсіч. Російські кораблі, що до останнього блокували виходи у відкрите море, в зоні видимості наразі не спостерігаються.

Володимир Хромченков попросив передати подяку за фінансову підтримку екіпажу СДК «Кіровоград» та їхніх родин колективам кіровоградських підприємств ЗАТ «РУР ГРУП С. А.», ТОВ «СОНЕК», ТОВ «НОКСЕН», які на заклик Кіровоградської міської ради та за участі її депутата Володимира Слівнова зібрали для військових більше 12 тисяч гривень.

Командир корабля заявив, що постійна моральна й матеріальна допомога, зокрема — жителів області, колективів підприємств, бізнесменів, священнослужителів, підтримує високий дух українських моряків, які залишаються вірними присязі й народові України. Наразі екіпажі «Кіровограда» та інших українських кораблів, що базуються у Криму, готові до виконання бойових завдань командування Збройних Сил України.