Після того, як на військовому полігоні ЗСУ в Олешківському районі Херсонщини внаслідок отруєння алкоголем помер мобілізований сержант, поліція та військова служба правопорядку організували серію рейдів у пошуках нелегальних постачальників спиртного на військовий об’єкт. 


І знайшли їх: ціла група тіньових комерсантів з Херсона облаштувалася неподалік КПП у лісосмузі з машиною пива, сигарет та фальсифікованої горілки, розлитої у пляшки з-під мінералки. Як з’ясувалося, на полігон возять не тільки алкоголь сумнівного походження, а й наркотики.


Працівники районної поліції спільно з бійцями роти особливого призначення «Херсон» перехопили тут «Форд» 30-річного мешканця Бериславського району. Під час огляду в салоні машини правоохоронці виявили три пакети конопель, акуратно розфасовані по п’ять грамів, і пакет з двома грамами амфетаміну. Перевізник виправдовувався: мовляв, придбав отруйне зілля через Інтернет винятково для власних потреб. Але у слідства є інша інформація — чоловік регулярно виконував замовлення деяких військовослужбовців на постачання наркотиків, підробляючи кур’єром.


Міноборони України вилучило військовий полігон біля села Раденське у Національного природного парку «Олешківські піски», мотивуючи це нагальною необхідністю для військового вишколу бійців ЗСУ. Та судячи з кількості «п’яних» злочинів та адміністративних протоколів, складених на військовослужбовців через перебування на службі у нетверезому стані, тут готують не так до бою, як до змагань із зеленим змієм. Тепер ще й наркотики додалися.


Херсонська область.