Україна та Болгарія планують ввести безплатні багаторазові візи між країнами. Про це вчора повідомив Президент України Петро Порошенко під час спілкування зі ЗМІ по завершенні зустрічі із Президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим у рамках офіційного візиту до цієї країни. У свою чергу, Р. Плевнелієв висловив повну підтримку надання українцям безвізового режиму з ЄС. Крім того, Україна і Болгарія домовилися про запуск пасажирського залізничного сполучення.


За словами П. Порошенка, 18 військовиків і 120 дітей з Донбасу пройшли реабілітацію та оздоровлення у болгарських клініках. Тож учора, після перемовин, наша делегація відвідала українських військовиків, які ще проходять тут лікування.

 

У рамках візиту було обговорено ряд конкретних проектів та підписано низку двосторонніх документів про співпрацю у різних сферах, зокрема, в галузі енергетики, інфраструктури та військово-технічного співробітництва. Крім того, Україна і Болгарія уклали угоду про співпрацю у разі виникнення катастроф.


Програмою поїздки передбачено й участь Президента України у церемонії відкриття пам’ятника Т. Шевченку в Софії та зустріч із представниками української діаспори.


Зазначимо, що напередодні Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Фінляндії Саулі Нііністьо. Глави держав скоординували позиції перед візитом очільника РФ до Фінляндії. С. Нііністьо висловив повну підтримку продовженню санкцій проти Москви через невиконання нею Мінських домовленостей, повідомляє прес-служба П. Порошенка.

 

Петро Порошенко та Росен Плевнелієв.


Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).