Стан ліфтового господарства обстежили фахівці управління Держпраці у Рівненській області. Вони виявили численні порушення нормативно-правових актів з охорони праці, які можуть створити загрозу життю та здоров'ю людей. Загалом із 1011 ліфтів, встановлених у житловому фонді обласного центру, у 502 закінчився нормативний термін експлуатації (25 років). Тож вони потребують термінового експертного обстеження. Однак торік його не проведено по жодному ліфту. Так само, як і позачерговий повний технічний огляд, -- з початку року експерти обстежили лише 33 ліфти.

 

Для порівняння: у Кузнецовську, де в житловому фонді 242 ліфти, експертні обстеження, ремонти та позачергові технічні огляди відбуваються в порядку та строки, визначені чинними правилами. Торік такі роботи провели на тридцяти ліфтах, а з початку цього року модернізували десять.

 

Про загрозливий стан ліфтового господарства багатоквартирних будинків Рівного знають на всіх рівнях області. Але кожен, хто причетний до вирішення питання, аргументує свою мляву діяльність у ліквідації небезпеки відсутністю фінансування.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівненська область.

 

Голос України