Футбол. Швац (Австрія). «Зілберштадт Арена». Контрольний матч. 30 червня. «Динамо» (Україна, Київ) — «Вюрцбургер Кіккерс» (Німеччина). 1:0. Гол: Гладкий, 60.


«Динамо»: перший тайм — Бущан, Морозюк, Сілва, Очігава, Макаренко, Корзун, Андрієвський, Гонсалес, Громов, Буяльський, Теодорчик; другий тайм — Коваль, Сілва (Морозюк, 62, Андрієвський, 78), Селін, Лук’янчук, Антунеш, Корзун (Буяльський, 62, Очігава, 78), Федорчук, Мякушко, Бесєдін, Гладкий, Мораес.


Першим суперником чемпіона України на австрійському зборі був дебютант Другої Бундесліги (змагання дуже високого рівня). Варто наголосити, що будь-яка німецька команда, не залежно від рангу, є суперником сильним і корисним у ролі спаринг-партнера.


Напередодні кияни проводили насичені заняття, зокрема, моделювали різні ігрові ситуації. А в поєдинку з німцями намагалися закріпити пройдене. Сергій Ребров дав можливість пограти великій групі виконавців, можна було робити й зворотні заміни.


Єдиний м’яч забив ефектним ударом головою Олександр Гладкий, скориставшись навісною передачею Артема Бесєдіна.


Наступний поєдинок «Динамо» проведе 3 липня. Його суперник — болгарський клуб «Лудогорець» (Разград), початок о 19:00 (за київським часом).


Михайленко очолив «Дніпро»


Колишнього півоборонця «Дніпра», київського «Динамо» і збірної України 42-річного Дмитра Михайленка призначено виконувачем обов’язків тренера дніпровського клубу. До останнього часу він працював з дублем «Дніпра».

В сезоні 2014/2015 цей колектив під орудою Михайленка став чемпіоном України.


Як відомо, Мирон Маркевич подав у відставку через борги клубу. Керівництво «Дніпра» пообіцяло почати виплату заборгованості з 1 липня.


У Європі нас представлятиме «Хімік»


Баскетбол. Южненський «Хімік» буде єдиним представником України в стартовому сезоні Ліги чемпіонів, яка проводиться під егідою ФІБА. Український клуб увійшов до числа 24 команд, які почнуть турнір одразу з групового раунду.


Крім южненців, учасниками змагань є: «Віллербан» (Франція), «Банвіт» (Туреччина), «Скайлайнерс» (Німеччина), «Остенде» (Бельгія), «Нептунас» (Литва), «Тенеріфе» (Іспанія), «Страсбург» (Франція), «Каршияка» (Туреччина), «Ольденбург» (Німеччина), «Маккабі Рішон» (Ізраїль), «Роса Радом» (Польща), «Монако», «Аріс» (Греція), ПАОК (Греція), «Цибона» (Хорватія), «Геліос» (Словенія), «Автодор» (РФ), «Ле-Ман» (Франція), «Авелліно» (Італія), «Венеція» (Італія), «Німбурк» (Чехія), «Мега Лекс» (Сербія) і «Вентспілс» (Латвія).


Ще 24 клуби пройдуть два відбірні раунди, які визначать ще 8 команд-учасниць регулярного чемпіонату. Жеребкування турніру відбудеться 21 липня в Мюнхені (Німеччина). Відбірний турнір Ліги чемпіонів розпочнеться 27 вересня, а регулярний сезон — 20 жовтня.


Дотанцювався?..


Бокс. Як уже повідомлялося, чемпіон світу за версіями WBA, WBO у суперважкій вазі британець Тайсон Ф’юрі травмувався. І через це відкладено його матч із Володимиром Кличком.


Але в кількох британських виданнях з’явилася інформація, що Ф’юрі зазнав ушкодження гомілкостопу не на тренуванні, а на... вечірці техно-музики, де він відривався у вихідний від тренувань день.


Журналісти вирішили розібратися з цією ситуацією і звернулися по пояснення до дядька і за сумісництвом тренера Тайсона — Пітера Ф’юрі. З’ясувалося, що той не знає точно, де племінник травмувався, але схильний вірити його версії.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.