У розташованій у Миргороді, що на Полтавщині, бригаді тактичної авіації днями влаштували День відкритих дверей. Тут побували майже три з половиною сотні старшокласників, студентів, представників органів влади та військових комісаріатів практично зі всієї області.

 

На знімку:

 

одна з візитівок миргородських авіаторів
символізує зв'язок поколінь
крилатих захисників Вітчизни

 

Гостям показали бойові літаки та техніку для їхнього обслуговування, а також стрілецьку зброю. Майбутні призовники й ті, хто опікуються їхньою підготовкою до служби в армії, з особливою увагою слухали розповідь про участь миргородських авіаторів у проведенні АТО. До підписання Мінських угод вони здійснили в зону бойових дій на Донбасі понад півтори сотні вильотів...

 

Сьогодні крилаті захисники Вітчизни охороняють повітряні кордони нашої держави й водночас готуються дати гідну відсіч ворогу. Зрозуміло, що у бригаді служать не тільки пілоти. Адже літаки треба постійно забезпечувати пальним, обслуговувати та охороняти. Усі охочі побували також у приміщенні казарми, ознайомилися з умовами побуту, харчування військовослужбовців. Командир частини полковник Сергій ЯЛИШЕВ запропонував юнакам уже в найближчому майбутньому зробити свій вибір на користь професійної служби в одному з елітних підрозділів нашого війська.

 

До речі, за три тижні двері своїх контрольно-пропускних пунктів перед цивільними відчинили три дислоковані на Полтавщині військові частини. Перший був розквартирований в обласному центрі 179-й об'єднаний навчально-тренувальний центр військ зв'язку. Потім гостей приймали армійці дислокованої поблизу села Селещина Машівського району частини А 0312, в якій ремонтують техніку для учасників АТО. Будуть і наступні візити. Їх зініціював голова ОДА Валерій ГОЛОВКО. Зі сподіванням на те, що така популяризація професійної служби у війську через пізнання її реалій забезпечить необхідне поповнення підрозділів воїнами-контрактниками з Полтавщини.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото автора.

 

Полтавська область.

 

Голос України