Нами підготовлені адекватні заходи у відповідь, які будуть введені в дію невідкладно. Так відреагував Кабінет Міністрів України на запровадження Російською Федерацією додаткових обмежень щодо транзиту українських товарів через свою територію. Про це повідомляє міністерство економічного розвитку і торгівлі. За інформацією відомства, йдеться зокрема про транзит до Республіки Казахастан і Киргизської Республіки. Законодавчі зміни також передбачають повну заборону транзиту товарів "під ембарго".

 

"Вказані зміни тимчасово можуть викликати повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ, не лише до Республіки Казахстан, Киргизької Республіки, а й до третіх країн", -- ідеться в повідомленні.

 

Міністерство інфраструктури України просить перевізників врахувати нові обмеження під час планування поставок українських товарів транзитом через територію Росії до третіх країн і називає ці обмеження Російської Федерації непрозорими, невиправданими та такими, що носять дискримінаційний характер і, відповідно, порушують зобов'язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі.

 

Голос України