У Полтавській виправній колонії №64 відбувся конкурс молодих кулінарів. Теоретичні знання трьох його учасників перевірили письмовим тестуванням. А практичні навички вони продемонстрували у тамтешній їдальні. Конкурсанти готували український борщ, ліпили полтавські вареники і нарізали вінегрет. На думку журі, із завданнями впоралися всі учасники, та все ж найсмачнішими визнали страви засудженого Володимира, котрий і став переможцем.
За його словами, обов’язки кухаря він виконує в колонії вже 3 роки. Раніше про цю професію згадував лише тоді, коли сідав за обідній стіл. У майбутньому зможе застосувати здобуті тут знання та навички при працевлаштуванні та в родинному житті.
Професію кухаря можна опанувати у навчальному центрі виправного закладу (як і фах столяра, слюсаря, токаря та електромонтера), чим уже скористалися 353 засуджені.
Полтава.