Журналісти багатьох всеукраїнських та регіональних медіа ходили Ніжином, роздивляючись на його старовину. Прес-тур із представлення міста у фіналі конкурсу «7 чудес України»: історичні міста та містечка» показав, як мало ми знаємо свою країну.

 


Запросили журналістів ознайомитися з туристичними принадами міста голова фонду «Рідна країна» Микола Томенко разом із народним депутатом, представником Ніжина в парламенті Олександром Кодолою (на знімку ліворуч). Активну участь в організації заходу взяли керівники міста та депутати міської ради.


«Старовинна історія, архітектурні пам’ятки, велике культурне надбання роблять Ніжин серйозним претендентом на перемогу у фіналі конкурсу «7 чудес України». Ніжину є чим здивувати навіть вибагливого туриста. Ну де ще, крім Ніжина, побачите такий архітектурний ансамбль, де сплелися історія і традиції кількох національностей? Ніде, крім Ніжина, ви не побачите такого унікального музею, як поштова станція. В якому місті є ще така унікальна пішохідна зона, як Гоголівська вулиця? Який ще університет України може похвалитися такою історією, випускниками і культурним надбанням, як університет імені Гоголя? І це вже не кажучи про наш місцевий бренд, якому сотні років, — знаменитий ніжинський огірок», — так прокоментував участь Ніжина в конкурсі «7 чудес України» організатор прес-туру Олександр Кодола.


До того ж у Ніжині нині проходить дослідження підземель, і науковці переконані: відкриття попереду!


А знамениті ніжинські огірочки, як встановили вчені, такі хороші, бо вирощені на особливому ніжинському ґрунті з іонами срібла в радіусі 30 кілометрів.

Чернігівська область.


Фото Тетяни КОСТЕНЕВИЧ.