Учора о 15-й годині в столичному аеропорту «Бориспіль» приземлився літак, на борту якого була параолімпійська збірна України, котра на Іграх у Сочі здобула 25 медалей (з яких п’ять — золоті). Зустріти славних атлетів на чолі з Валерієм Сушкевичем, президентом національного Параолімпійського комітету України, народним депутатом прибули представники спортивної громадськості країни, вболівальники, члени сімей, близькі та друзі. А також офіційні особи (на знімку зліва направо): міністр молоді і спорту Дмитро Булатов, президент НОК Сергій Бубка, заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський.
 
Руслан Кошулинський передав вітання параолімпійцям та їхнім наставникам від Голови Верховної Ради, виконувача обов’язків Президента України Олександра Турчинова.
— Ви справжні герої, мужні люди, які в такий складний час для Батьківщини змогли підтримати її своїми перемогами і виступами, — сказав політик. — Велике спасибі вам за це.
Від імені спортсменів присутнім щиро дякував президент Параолімпійського комітету України, народний депутат Валерій Сушкевич.
— Ми постійно відчували підтримку нашого народу, — сказав він. — Вона вела українських атлетів уперед, до перемоги. Ми повернулися додому із відчуттям виконаного обов’язку...
Було ще багато теплих слів, квітів і радісних усмішок.
На знімку: спортсмени несли величезний Державний прапор України.
 
Володарка золотої, срібної і бронзової медалей лижниця Людмила Павленко (ліворуч) спілкується з уболівальниками.
 
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.