У розташованій у Миргороді, що на Полтавщині, бригаді тактичної авіації днями влаштували день відкритих дверей. Тут побували майже три з половиною сотні старшокласників, студентів, представників органів влади та військових комісаріатів з усієї області.

 

Гостям показали бойові літаки та техніку для їх обслуговування, а також стрілецьку зброю. Майбутні призовники з особливою увагою слухали розповіді про участь миргородських авіаторів у проведенні АТО. До підписання Мінських угод вони здійснили у зону бойових дій на Донбасі понад півтори сотні вильотів...


Усі охочі побували у казармі, ознайомилися з умовами побуту, харчуванням військовослужбовців. Командир частини полковник Сергій Ялишев запропонував юнакам уже в найближчому майбутньому зробити свій вибір на користь професійної служби в одному з елітних підрозділів нашого війська.


До речі, за три тижні двері своїх КПП перед цивільними відчинили три дислоковані на Полтавщині військові частини. Першим був розквартирований в обласному центрі 179-й об’єднаний навчально-тренувальний центр військ зв’язку. Потім гостей приймали армійці дислокованої поблизу села Селещина Машівського району частини А 0312, у якій ремонтують техніку для учасників АТО. Будуть і наступні візити. Їх ініціював голова ОДА Валерій Головко, сподіваючись, що така популяризація професійної служби у війську забезпечить необхідне поповнення підрозділів воїнами-контрактниками з Полтавщини.

Полтавська область.

 


На знімку: одна з візитівок миргородських авіаторів символізує зв’язок поколінь крилатих захисників Вітчизни.


Фото автора.