У Станиці Луганській обговорили будівництво пішохідного переходу на зруйнованій ділянці автомобільного мосту через Сіверський Донець. По ньому сьогодні проходить єдиний офіційно діючий у Луганській області пішохідний коридор через лінію розмежування. Ще 19 березня 2015 року в результаті бойової сутички цей міст був дуже пошкоджений, і рух став неможливим не тільки для автомобілів, а й пішоходів. На початку квітня для переходу на мосту було встановлено тимчасовий дерев’яний трап, однак узимку ця обмерзла конструкція становила серйозну небезпеку для мирних жителів, особливо людей літнього віку.
У березні цього року Луганська облдержадміністрація заявила, що готова підтримати проект відновлення мосту через Сіверський Донець у районі Станиці Луганської, запропонований ОБСЄ разом із Норвезькою радою з питань біженців. Щоправда, запропонований норвежцями проект не передбачав будівництво нової бетонної споруди, а лише підняття дерев’яного трапа на один рівень із основною частиною мосту. Сьогодні проект готовий і був розглянутий на нараді в Станично-Луганській райадміністрації, в якій взяли участь представники місцевої й обласної влади, міжнародної неурядової гуманітарної організації «Норвезький фонд із питань біженців», а також співробітники ОБСЄ та рятувальники.
Вирішується доля й контрольного пункту в’їзду/виїзду «Золоте». Як уже повідомляв «Голос України», він розташований на дорожньому коридорі Стаханов — Золоте — Гірське — Лисичанськ у напрямку Луганська на відстані майже двох кілометрів від лінії розмежування. Цей КПВВ побудований за вдосконаленою технологією, що дозволяє зменшити час очікування для населення, яке рухається в обидва напрямки. КПВВ «Золоте» Україна відкрила ще 31 березня, проте «ЛНР» зі свого боку цього не зробила, називаючи різні причины. Зусилля ОБСЄ, спрямовані на розв’язання даної проблеми, поки успіхом не увінчалися.

Вл. інф.