Обласна влада під час зустрічі з народними депутатами просила підтримки народних обранців у питанні фінансування найболючіших проблем регіону. Мова насамперед про мостові переходи через Дніпро в Запоріжжі. Місто й область свої зобов’язання виконали, передбачивши у своїх бюджетах відповідно 44 і 20 мільйонів гривень. Тепер слово за держбюджетом, з якого має бути виділено 200 мільйонів.

 

Утім, відсутність ентузіазму депутатів у цьому питанні, певно, вказує на те, що й нинішнього року нічого на «будову століття» не надійде. Петро Ванат («Народний фронт»), а за ним і В’ячеслав Богуслаєв («Воля народу») запропонували шукати іноземних інвесторів, китайців чи канадійців, які й добудують мости...


Також обговорено питання заблокованих у держбюджеті коштів на оборонні споруди Запорізької області. Тож нині виникла велика заборгованість перед підрядниками, а нагальні витрати фінансуються з благодійного Фонду оборони регіону.


Тим часом Вадим Кривохатько (БПП) порушив ще одне питання — стосовно головлікаря обласної клінічної лікарні, в діяльності якого помічено серйозні зловживання — хоча б із закупівлею коштом обласного бюджету ангіографа (за 25 мільйонів гривень). А голова Запорізької ОДА начебто захищає його в Генпрокуратурі. На звинувачення очільник області Костянтин Бриль відповів, що й справді «був у Генеральній прокуратурі, але лише для того, щоб ця справа розслідувалась об’єктивно, бо прокуратура Запорізької області, за моєю інформацією, робить це необ’єктивно... Я дуже задоволений, що цю справу передали в НАБУ. Якщо Шишка (Ігор Шишка, головлікар. — Авт.) винен, він відповідатиме».

Запоріжжя.