Футбол. Як відомо, сьогодні в Ліоні відбудеться перший півфінальний матч Євро-2016, в якому зійдуться збірні Вельсу та Португалії. Цікаво, що в обох цих командах виступають гравці чинного переможця Ліги чемпіонів мадридського «Реала».


Від валійців — Гарет Бейл, від португальців — Кріштіану Роналду. Обоє у своїх збірних і в клубі — персони дуже важливі. Та й один про одного, либонь, знають усе.


— У півфіналі зустрічаються не два гравці, а дві збірні, — каже Бейл. — Але якщо говорити про Кріштіану, то він просто приголомшливий футболіст. Усі знають, на що він здатен. І все-таки ми сфокусовані на тому, що можемо зробити як команда. Ми не зосереджені на окремих персоналіях. Моя мрія — перемога в матчі, й нічого більше. Далі ми поки що не зазираємо.


Не можу прокоментувати, як Кріштіану почувається й що він нині робить. А от мені комфортно. В «Реалі» ми добре ладнаємо і насолоджуємося спільною грою. Але тут для мене головне завдання — максимально викластися у збірній. Ми не прагнемо зупинитися на півфіналі. Тому вийдемо на поле й постараємося використати свій шанс.


Мав невеликі проблеми, тому взяв додатковий день на відновлення. Але немає жодних причин для занепокоєння. З фізичною формою в мене все гаразд...


Переможна серія триває


Футбол. Єнбаг (Австрія). Контрольний матч. «Динамо» (Україна, Київ) — «Динамо» (Грузія, Тбілісі). 2:0. Голи: Ярмоленко, 21, Мораес, 76.


«Динамо» К: Рибка (Бущан, 46), Лук’янчук (Хачеріді, 64), Очігава, Макаренко (Антунеш, 64), Корзун, Рибалка (Федорчук, 46, Морозюк, 77), Сидорчук (Буяльський, 46), Андрієвський (Гармаш, 41, Мораес, 71), Бесєдін (Громов, 64), Ярмоленко (Мякушко, 46), Гладкий (Теодорчик, 46).


Це третя перемога чемпіона України на австрійському зборі. Нагадаємо, що кияни раніше взяли гору на клубом другої німецької Бундесліги «Вюрцбургер Кіккерс» — 1:0, а потім переграли багаторазового чемпіона Болгарії «Лудогорець» (Разград) — 2:1.


На матчі киян із тбілісцями був присутній оборонець «Динамо» Александар Драгович, котрий завершив відпустку і приєднався до команди. Він, як відомо, в складі збірної Австрії брав участь у Євро-2016. Однак його команда, як і збірна України, не вийшла з групи.


Наступний матч «Динамо» зіграє 7 липня з румунським клубом «Ботошані». Початок о 19:00 (за київським часом).


Фонсека планує скорочення штату


Тренер донецького «Шахтаря» Паулу Фонсека розповів про зміни в лавах команди:


«Група наших футболістів брали участь у Євро-2016, після цього відпочивали протягом восьми днів. Не скажу, що вони в поганій формі, але їм потрібен час, щоб вийти на той рівень, на якому перебувають виконавці, які працюють з нами з самого початку. Хлопці — професіонали. Я впевнений, що їм не потрібно багато часу, щоб наздогнати інших.


Найбільшою складністю є те, що вони ще не до кінця розуміють наш стиль гри. Особливо в обороні, де ми багато чого змінили. З атакою, думаю, проблем не буде.


Нині в команді 27 польових гравців і 4 воротарі. Я не можу залишити таку кількість футболістів. Тому декому доведеться залишити команду. Однак я ще не вирішив, хто це буде. На якійсь цифрі не зациклюємося. Можемо залишити 23 або 24 польових гравців».


Черговий спаринг-партнер «гірників» на зборі в Нідерландах — знаменитий бельгійський клуб «Брюгге». Поєдинок відбудеться сьогодні. Початок о 19:30 (час київський).


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.