У селищі Білики, що в Кобеляцькому районі на Полтавщині, молодій родині СТАДНИКІВ (на знімку) врочисто вручили ключі від будинку.

 

Фото з сайту
Кобеляцької РДА.

 

Тато, мама та їхні донечки, котрі стали вимушеними переселенцями з Донбасу, запросили на новосілля керівників місцевої влади, учасників АТО, волонтерів. Однак найпочеснішим гостем став 72-річний тепер уже колишній господар цього будинку Олексій КАРАПТАН. Сьогодні він мешкає в Києві, тож вирішив подарувати розташоване за кількасот кілометрів від столиці обійстя родині вимушених переселенців із зони бойових дій, що знайшла свою другу домівку в Біликах.

 

Дорослі й діти подякували добродію за такий щедрий дарунок, побажали йому довгих років життя. Вдячна родина переселенцям й усім, хто підтримав їх, як то кажуть, словом і ділом, допоміг облаштуватися на новому місці.

 

Гості прийшли на входини не з порожніми руками. Серед їхніх подарунків були й іграшки та солодощі для дітей. Новосілля завершилося невеликим концертом. А Олексій Караптан прочитав вірш про квітучу вишню, яку він передає у спадок новим господарям... На прощання їм побажали миру, тепла, затишку і любові на довгі роки.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України