З відпочинку у Литві повернулися школярі Тернополя і Лисичанська. Організувала поїздку для них Тернопільська міська рада. Вона взяла на себе оформлення віз і доставку дітей до Литви, а сам відпочинок профінансувала влада міста Таураге -- партнера Тернополя.

 

Школярі змогли удосконалити англійську, познайомитися з культурою Литви, її традиціями. Цікавими були екскурсії. Юні лисичанці не вперше відвідують Тернопіль, а тепер для них організували спільний відпочинок за кордоном. Більше півсотні дітей з прифронтової зони, в тому числі з Маріуполя, відпочили у вишкільно-партіотичному таборі "Україна починається з тебе", організованому тернопільськими волонтерами.

 

У свою чергу, 45 дітей, батьки яких є учасниками АТО, минулого понеділка відбули до Мазовецького воєводства у Польщі. Там вони відпочиватимуть два тижні. Стільки ж дітей вже перебувають у Хорватії. Влада області має на меті протягом минулого і цього року оздоровити за кордоном усіх дітей батьків, які брали або беруть участь у бойових діях на сході України, а це понад півтисячі школярів.

 

Людмила НАКОНЕЧНА.

 

Тернопільська область.

 

Голос України