На ремонт зруйнованих доріг і мостів Луганська військово-цивільна адміністрація виділяє 265 мільйонів гривень.

 

Ситуацію з дорогами в області називають катастрофічною. Мережа автошляхів загального користування нараховує майже 3614 км. За інформацією Служби автодоріг Луганської області, за період воєнного конфлікту у регіоні зруйновано 836 км доріг загального користування та понад 20 об'єктів дорожньої інфраструктури -- шляхопроводи, пішохідні та автомобільні мости.

 

Для відбудови дорожньої мережі області, що розташована як на підконтрольній, так і на окупованій території, необхідно понад 4 мільярди гривень. "Ми маємо докласти максимумо зусиль, щоб у короткий проміжок часу відремонтувати найбільш зруйновані автошляхи", -- ставить завдання очільник Луганської ВЦА Юрій ГАРБУЗ.

 

Передусім буде відновлено мостову споруду через річку Сіверський Донець на автомобільній дорозі Т-1302 КПП "Танюшівка -- Старобільськ -- Артемівськ", поблизу селища Новодружеськ. Саме цей міст розташований в одному з найбільш зруйнованих куточків регіону -- між містами Рубіжне та Лисичанськ. Фінансуватимуться ремонтно-будівельні роботи за рахунок виділених урядом 3,9 млрд. грн. кредитних коштів, залучених під державні гарантії у попередні роки. За словами в.о. начальника Служби автомобільних доріг Луганської області Вадима ДАНИЕЛЯНА, на ремонт доріг загального користування за останні десять років кошти із обласного бюджету не виділялися.

 

До слова, за бюджетний кошт у поточному році на Старобільщині буде відремонтировано 30 км доріг.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України