Футбол. Франція. Євро-2016.
Після матчів 1/4 фіналу вболівальники склали символічну збірну цього етапу. Воротар — Мануель Нойєр (30 років, грає за збірну Німеччини, клуб «Баварія»); польові гравці — Кріс Гантер (26, Вельс, «Редінг»), Джорджо К’єлліні (31, Італія, «Ювентус»), Ешлі Вільямс (31, Вельс, «Суонсі»), Йонас Гектор (26, Німеччина, «Кельн»), Аарон Ремсі (25, Вельс, «Арсенал»), Ренато Санчес (18, Португалія, «Баварія»), Месут Езіл (27, Німеччина, «Арсенал»), Антуан Грізманн (25, Франція, «Атлетико»), Олів’є Жиру (29, Франція, «Арсенал»), Гел Робсон-Кану (27, Вельс, «Редінг»).

***

А між тим, форвард збірної Франції Олів’є Жиру ризикує пропустити матч 1/2 фіналу чемпіонату Європи 2016 року проти Німеччини, котрий відбудеться сьогодні в Марселі на стадіоні «Велодром» (початок о 22:00). Він відчуває невеликі проблеми з коліном, тому пропустив тренування команди.
На Євро-2016 Жиру взяв участь у чотирьох зустрічах, забив 3 м’ячі та зробив 2 гольові передачі.

***

Уболівальника, який вибіг на поле у матчі 1/4 фіналу між Португалією та Польщею, оштрафовано на 500 євро.
Як відомо, 22-річний швейцарець вибіг на поле стадіону «Велодром», щоб обійнятися з форвардом португальців Кріштіану Роналду. Але його перехопили стюарди.
Цього активного прихильника форварда португальців і мадридського «Реала» вислали з країни та заборонили повертатися до Франції протягом місяця.
До речі, федерація футболу Бельгії хоче, щоб фанати команди оплатили штраф, який цій організації призначив УЄФА.

***

Тисячі фанатів на вулицях Рейк’явіка зустріли футболістів збірної Ісландії, яка повернулася на батьківщину після поразки у чвертьфіналі Євро-2016 від Франції (2:5), мов героїв. Адже в цілому їхні улюбленці грали на турнірі гідно.
Спочатку гравці проїхалися автобусом головними магістралями столиці, а потім прибули до фан-зони міста.

 

 

На знімку: французькі вболівальниці серйозно готуються до матчу з Німеччиною.

Фото uefa.com.