Луганщина сьогодні потерпає від лісових пожеж, однак начальник Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області Ігор САВЕЛЬЄВ ситуацію не драматизує. На сьогодні в лісовій зоні зафіксовано понад тридцять пожеж, проте це менше, ніж за такий період у минулому році. Бентежить те, що варто очікувати вже завтра, адже за прогнозами, з 13 липня має відбутися підвищення температури до 35 градусів і при цьому -- ні краплі дощу.

 

"З огляду на те, що Луганщина представляє собою піщану зону, то 35 градусів -- це вже п'ята ступінь небезпеки", -- наголосив Ігор Савельєв. За його словами, Головним управлінням державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області розроблено план профілактичних заходів щодо упередження лісових пожеж. Це й прополка лісової зони, обробка узбіч, робота з місцевим населенням. Та все ж великою перешкодою були і є й наслідки бойових дій. Адже у лісі досі заміновані дороги, а після обстрілів залишилося багато пожежонебезпечних предметів. Це впливає на тактику роботи під час боротьби з вогнем. Крім того, процес профілактики та гасіння пожеж ускладнюється ще й тим, що спецобладнання вже зносилося, пожежні рукави, обприскувачі прийшли в повну непридатність. Багато інвентарю було знищено за час бойових дій в районі Станиці Луганської та Трьохізбенки.

 

До слова, населений пункт Трьохізбенка нині є найпроблемнішим регіоном. В зв'язку з цим, у поточному році за розпорядженням керівника ВЦА, в район Трьохізбенки передислокували пожежну частину, і на базі туберкульозного диспансеру сьогодні створюється окремий пост пожежної охорони.

 

Павло ВОРОНЦОВ.

 

Луганська область.

 

Голос України