На ремонт зруйнованих доріг та мостів Луганська військово-цивільна адміністрація виділяє 265 мільйонів гривень.
Ситуацію з дорогами в області називають катастрофічною. Мережа автошляхів загального користування нараховує близько 3614 км. За інформацією Служби автодоріг Луганської області, за період воєнного конфлікту у регіоні зруйновано 836 км доріг загального користування та понад 20 об’єктів дорожньої інфраструктури — шляхопроводи, пішохідні та автомобільні мости.
Для відбудови дорожньої мережі області, що розташована як на підконтрольній, так і на окупованій території, необхідно понад чотири мільярди гривень. «Ми маємо докласти максимум зусиль, щоб у короткий проміжок часу відремонтувати найбільш зруйновані автошляхи», — ставить завдання очільник Луганської ВЦА Юрій Гарбуз.
Передусім буде відновлено мостову споруду через річку Сіверський Донець на автомобільній дорозі Т-1302 КПП «Танюшівка — Старобільськ — Артемівськ», поблизу селища Новодружеськ. Саме цей міст розташований в одному з найбільш зруйнованих куточків регіону — між містами Рубіжне та Лисичанськ. Фінансуватимуться ремонтно-будівельні роботи за рахунок виділених урядом 3,9 млрд. грн. кредитних коштів, залучених під державні гарантії у попередні роки. За словами в. о. начальника Служби автомобільних доріг Луганської області Вадима Даниеляна, на ремонт доріг загального користування за останні десять років кошти з обласного бюджету не виділялися.

Луганська область.