Таку інформацію вчора в Києві повідомила директор Фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна під час презентації дослідження Фонду, проведеного спільно з соціологічною службою Центру Разумкова у травні 2016 року.

«58% взяли би участь у референдумі, і з них 77% проголосували би за членство України в НАТО. На сьогодні ця перемога була б здобута фактично в усіх макрорегіонах, і тільки на звільненій території Донбасу зараз вирівнялися частки тих, хто проголосував би проти і за членство в НАТО. Але на цій території думка щодо ставлення до ідеї Євроатлантичної інтеграції найбільш динамічна, бо ще півроку тому, якби референдум відбувався, то він і на Донбасі був би виграний», — зазначила аналітик Фонду Марія Золкіна.
Також учора, напередодні варшавського саміту Альянсу, в Києві перебував міністр закордонних справ Королівства Норвегія Бьорге Бренде, який провів спільну прес-конференції зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним. За словами Б. Бренде, Норвегія на 100% підтримує нашу державу в збереженні санкцій проти Росії, поки вона не виведе всі свої війська з Донбасу та не виконає всі Мінські угоди.
«Це невипадково, що наша зустріч відбувається напередодні варшавського саміту НАТО. Ми приділили велику увагу питанню: як змусити Росію виконувати Мінські угоди», — заявив Клімкін.
Крім цього, глава українського МЗС нагадав, що в середині жовтня запланований візит Президента Петра Порошенка в Осло, під час якого глава держави проведе переговори з прем’єр-міністром Норвегії.