Президент США Барак Обама вперше за час передвиборної кампанії з’явився на публіці з Гілларі Клінтон, яка балотується від демократів, повідомляє Euronews. Відбулося це на зустрічі з виборцями в місті Шарлотт штату Північна Кароліна у вівторок (на знімку).

У своїй промові Б. Обама акцентував увагу, що особисто переконався, наскільки колишній держсекретар кваліфікована й підготовлена. «Ще ніколи в історії у нас не було чоловіка чи жінки, які б підходили на цю посаду більше за Гілларі Клінтон. Я прийшов сьогодні сюди, бо я вірю в Гілларі Клінтон і я хочу, аби ви допомогли їй виграти вибори і стати наступним президентом Сполучених Штатів Америки», — цитує чинного президента Reuters.
На виборах у листопаді американці мають вибрати «між химерним минулим і майбутнім, між Америкою для деяких і Америкою для всіх», сказав Обама, натякаючи на расистські висловлювання основного претендента на посаду президента від республіканців Дональда Трампа. Б. Обама знову розкритикував Трампа, висловивши впевненість, що він не здатен бути президентом: «Кожен може писати повідомлення в Twіtter, але в реальності навчитися вести справи можна тільки після того, як сядеш за президентський стіл».
Клінтон сподівається, що підтримка президента США зможе схилити на її бік передусім молодих виборців із лівими поглядами. Досі такі групи виборців більше підтримували її екс-конкурента за номінацію від Демократичної партії Берні Сандерса.
Президентські вибори у США відбудуться 8 листопада 2016 року. Зазначимо, напередодні стало відомо, що Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США не рекомендуватиме висувати кримінальні обвинувачення проти Гілларі Клінтон у справі про використання приватної електронної пошти в часи її перебування на посаді держсекретаря США, повідомляє DW. Директор ФБР назвав поведінку Гілларі Клінтон «надзвичайно легковажною», однак такою, що не містить ознак злочину.

За матеріалами ЗМІ підготувала Юлія ЯЩУК.

Фото зі сторінки Гілларі Клінтон у Twіtter.