Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко провела зустріч із Головою Офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом та Спеціальним радником і представником Генерального секретаря Ради Європи в Україні Реджісом Брійя.

«Ми дуже раді, що ви перебуваєте з візитом у нас і приділяєте увагу одній із принципових реформ — реформі судоустрою. Ви приїхали у дні, коли парламент прийняв важливе рішення про затримання та арешт одного з народних депутатів.

Наші нові антикорупційні органи викрили його у причетності до серйозних злочинів. Національне антикорупційне бюро разом з Генеральною прокуратурою провели дуже ретельну роботу для того, щоб зібрати доказову базу, що ця людина має йти до суду і там захищати своє ім’я», — сказала Ірина Геращенко.

За її словами, те, що майже конституційна більшість проголосувала за це рішення, свідчить про високу готовність парламенту разом з Президентом та урядом проводити реформи, насамперед у сфері боротьби з корупцією.

«Ми також дуже високо цінуємо підтримку та діалог з Радою Європи в питаннях реформи нашої медичної системи та вважаємо дуже важливою співпрацю з Венеціанською комісією, зокрема, в частині змін до Конституції, та сподіваємося на подальше співробітництво», — наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради.

 

 

Спеціальний радник і представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні (СПГС) Реджіс Брійя, Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, народний депутат Ірина Луценко, Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.