Генеральний прокурор Юрій Луценко звільнив Анатолія Ковальчука з посади прокурора Рівненської області. Про це він повідомив «Українським новинам».
Як уже розповідав «Голос України», 4 липня в Рівненській області силовики провели масштабну операцію «Бурштин». Було затримано заступника обласного прокурора Андрія Боровика. Генеральний прокурор Юрій Луценко тоді також заявив, що має намір звільнити прокурора Рівненської області Анатолія Ковальчука. 7 липня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що всі п’ятеро затриманих за «бурштинову справу» заарештовані Голосіївським райсудом Києва на 2 місяці.

*** 

Нагадаємо, що затримання відбуваються мало не щодня. Ловлять як меншу, так і велику рибку. Так, тиждень тому на робочому місці було затримано Головного санітарного лікаря України Святослава Протаса та начальника департаменту Санітарної служби України Чепурного. Тоді у Фейсбуці міністр МВС Арсен Аваков повідомив:.
«Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитують 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані».
За словами міністра, група чиновників на чолі з Протасом розробила і впровадила в дію злочинну схему з розкрадання великої суми бюджетних коштів. Під час переведення в готівку та отримання першого траншу викрадених коштів (400000 гривень) учасників афери було затримано.
Водночас у тому ж Фейсбуці громадяни по різному коментують такі гучні справи. Переважна більшість — скептично, вважаючи що від суду такі персони все одно «відмажуться».